Annals del Sagrat Cor, 2016, volum 23, num. 3


Des de fa un any, la col·laboració del nostre Hospital amb la Universitat Abat Oliva permet que els alumnes i post-graduats de Psicologia realitzin treballs de fi de grau i de màster en el nostre Hospital i ho defensin davant del Comitè d’Ètica i Investigació Clínica.
Ens plau en aquest exemplar dels Annals del Sagrat Cor presentar alguns d’aquests treballs al voltant de les addiccions en diversos àmbits de la vida moderna, com tabac, alimentació, begudes energètiques i xarxes socials. S’acompanyen comentaris dels nostres clínics que contribueixen a destacar la importància dels temes tractats.nueva-imagen
Rebem amb entusiasme aquesta irrupció de la psicologia, que fa ben palesa la transversalitat de les Ciències de la Salut. Desitgem que aquesta aparició arribi a altres àmbits hospitalaris clínics a més a més dels de Cirurgia, Neurologia, Neuroimatge i Unitat del Dolor que ja han sigut espais de col·laboració.

De la Psicologia a la Neurologia.  A l’article de l’historia de la Neurologia al nostre Hospital, el Dr. Miquel Balcells descriu la creació del nostre Hospital l’any 1879 i com l’any 1934 es va formar el Servei de Neurologia, sent el seu primer responsable el Dr. Lloret Gil, desenvolupant una possible activitat d’interconsultes uns anys abans. De la mà del Dr. Balcells, durant molts anys cap del mateix Servei de Neurologia, recordem les dues baixes que va causar una bomba durant la Guerra Civil, i els successius equips de neuròlegs dirigits pels Drs. Subirana i el mateix Dr. Balcells, així com l’aparició de la neurocirurgia l’any 1961.

Podeu consultar la publicació a qualsevol dels enllaços que adjuntem:

http://www.annalsdelsagratcor.org/pdf/Annals_vol23_3.pdf

https://issuu.com/annals_sagrat_cor/docs

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Formación, Publicación científica y etiquetada , , , , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s